Moderaten Morgan: S-topp införde bonus för AMF-pension VD!

lördag 14 mars 2009

S-topp införde bonus för AMF-pension VD!

Wanja Lundby-Wedin, LOs ordförande, ledamot av socialdemokraternas verkställande utskott och styrelseledamot av LMF, tycker inte att hon skall be om ursäkt för att hon har stött det bonussystem som har resulterat i att VDarna m.fl. i AMF har fått miljoner i bonus samtidigt som pensionärerna har fått miljarder i minskad ersättning från AMF. När bonusutbetalningarna kom ut i pressen var hon dock med om att avveckla det hela, snacka om att vända kappan efter vinden.

Antingen så står man upp för bonus eller så gör man det inte. Att införa bonus och sedan skylla ifrån sig när folk börjar klaga är inte hederligt.

Personligen så tycker jag att bonus är en bra morot för att få medarbetare att arbeta lite extra. Vad som är extremt viktigt är dock att målen för verksamheten och de ekonomiska resultaten ligger till grund för utbetalningarna. Jag tycker också att bonus bör ske till alla som jobbar i företaget och inte bara de som sitter högst upp.

Då Sahlin och Östros har skrikigt sig blå :-) på de inom näringslivet som har gett och fått bonus skall det bli intressant att se vad de har att säga om att en av deras egna inför bonus för att sedan ta bort dem när pressen och folket klagar.

Artiklar; SvD, DN, Expressen, Expressen, Aftonbladet

Bloggar; Kent Persson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar