Moderaten Morgan: Konstfack tycker inte de gjorde fel!

tisdag 3 mars 2009

Konstfack tycker inte de gjorde fel!

Konstfack presenterar idag en utredning av två händelser i höstas, i det ena fallet misshandlade en elev vårdpersonal och i det andra fallet förstörde en annan elev en tunnelbanevagn. Enligt DN så är deras slutsats när det gäller förstörelsen av tunnelbanevagnen; Konstfack har inte begått något fel, varken etiskt eller juridiskt.

Helt otroligt!! Och vad är Konstfacks motivering till denna häpnadsväckande slutsats, de hade ingen aning vad eleven hade valt att göra som examensarbete. I vilken värld lever Konstfack? När jag gick i högskolan, vilket var 15 år sedan, fick man presentera sitt förslag till examensarbete och få det godkänt innan man kunde börja. Detta verkar vara något som Konstfack just nu har förstått kan vara en bra idé.

Med tanke på att elever på konstfack tycker det är OK att bryta mot lagen om man skapar konst så borde Konstfack också införa en kurs i ”sunt bondförnuft” som alla elever måste gå innan de får göra något annat. Och får de inte godkänt på den skall de inte fåfortsätta.

Vilka andra brister finns i denna lekstuga? Jag funderar på om de inte borde stoppa all undervisning och verksamhet till dess att en grundlig genomlysning av alla deras ”regler” har gjorts, eller rättare sagt identifierat alla andra regler de borde ha.

Jag sitter i kulturnämnden i Stockholms Läns landsting och vi delar årligen ut 350 miljoner kr till kulturen. En sak är säker, jag kommer att rösta mot alla förslag som stödjer Konstfack tills elever och lärare helt byter inställning till vad som är rätt och fel.

Se även SvD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar