Moderaten Morgan: Marknadshyror eller inte, bestäm dig!

torsdag 5 mars 2009

Marknadshyror eller inte, bestäm dig!

Jan Emanuel(S) från Robinsson; Hur skall du ha det? Som rapporterats på bland annat SvD så har Jan Emanuel försökt att hyra ut sin lägenhet för 40 000 kr i månaden och huset på Gotland för upp till 35 000 i veckan.

Då ställer man sig frågan, är det något fel med detta? Om någon vill betala så är det väl inga problem, eller?

Jag tycker inte det, men nu är det ju så att Jan Emanuel och (S) argumenterar MOT marknadshyror. Problemet är ju att tycka att när man själv hyr en lägenhet i centrala Stockholm så skall det finnas ett tak på hur mycket det får kosta och samtidigt inte se några problem med att hyra ut sitt eget hus i Visby för upp till 35 000 i veckan!!!

Det enda som Jan Emanuel har sagt att han gjorde fel var att han la upp annonsen på Blocket, om han hade gjort det via en mäklare så skulle det enligt honom ha varit OK med priserna, helt otroligt!

Dubbelmoralen bland (S) politiker fortsätter att förvåna mig, har de ingen moral utan ser sig själva som gudar som står över allt de tvingar på folket?

Tidningar; SvD, DN, Expressen, Expressen, Aftonbladet

Bloggar; Tokmoderaten

2 kommentarer:

  1. Ja Morgan jag håller fullständigt med dig. Speciellt i det du säger i sista stycket ang. dubbelmoralen. Men det gäller ju inte bara S-politikerna. De senaste som tydligt visar samma moral är ju Anders Borg och Mats Odell i programmet "Uppdrag granskning" som visades 2009-03-04. Det gällde bonuslöner och gratifikationer inom statliga bolag.

    SvaraRadera
  2. Anders Borg har initierat en översyn av bonus systemet innom de statliga bolagen (se länk nedan). Så jag tycker inte vi har en dubbelmoral.

    http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2554511.svd

    /Moderaten Morgan

    SvaraRadera