Moderaten Morgan: Köper IKEA Volvo?

tisdag 10 mars 2009

Köper IKEA Volvo?

Nu har ryktena tagit fart igen, några svenskar funderar på att köpa Volvo. Vem kan det vara. Skall Ingvar Kamprad inte bara sätta Sverige på kartan genom IKEA utan skall han också rädda Volvo och därigenom bli folkets hjälte nr 1.

Personligen tror jag inte han eller någon annan svenska kommer att köpa Volvo, jag hoppas dock att jag har fel. Volvo är för små för att klara sig på egen hand. SvD skriver att anledningen till svenska spekulanternas köpa av Volvo skulle vara att ”rädda bilbyggarkunnandet kvar i Sverige”. Även om det är en nobel anledning så tror jag inte någon pungar ut med ett antal miljarder kr för det.

Om någon svensk köper Volvo så hoppas jag att de gör det för att de tror att de skall kunna få Volvo att sälja bilar och att företaget skall gå med vinst.

Artiklar; SvD, DN, Expressen, Aftonbladet, GT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar