Moderaten Morgan: Landstinget stoppar bidrag på 1.1 miljoner till Konstfack!

torsdag 26 mars 2009

Landstinget stoppar bidrag på 1.1 miljoner till Konstfack!

På kulturnämnden i Stockholms läns landstings möte den 26 mars så beslutade en enig Allians att bordlägga det planerade stödet och samarbetet med Konstfack/Transit som initialt skulle ge dem 1.1 miljoner kr under 12 månader. Samarbetet ligger på is till dess att Konstfack har sett till att SL och sjukvården i Stockholms läns landsting tycker att Konstfack på ett bra sätt har hanterat händelserna då elever på Konstfack misshandlade sjukvårdspersonal och förstörde en tunnelbanevagn i konstens tecken.

Samarbetet var tänkt att hjälpa konstnärer att komma igång att starta eget och snabbare bli etablerade som professionella konstnärer. Jag tycker att det är en utmärkt aktivitet, men det går inte att samarbete med en institution som visar ett sådant totalt förakt för lag och ordning samt landstingets primära verksamheter som sjukvård och kollektivtrafik.

Ett av problemen är ju att lärare och en professor på en av institutionerna tycker att det som eleverna gjorde var helt rätt. Jag förstår inte hur en professor kan få uppmuntra/stödja brottslig verksamhet och få ha kvar sitt jobb.

Att rektorn, vars förordnande snart går ut, inte agerar på ett tydligare sätt mot denna institution är också helt otroligt.

Personligen så hoppas jag att konstfack genomför en storstädning och att den nya ledningen ser till alla förstår att det inte är OK att begå brott i konstens namn. Att det skall behövas sägas är illa nog.

Artiklar; SvD

Andra bloggar; inlägg 1, inlägg 2, inlägg 3, inlägg 4

1 kommentar: