Moderaten Morgan: Har konstinstitutionen och rektorn på Konstfack ingen verklighetsanknytning

tisdag 17 mars 2009

Har konstinstitutionen och rektorn på Konstfack ingen verklighetsanknytning

Jag säger bara det, oj, oj, oj, oj. I DN så intervjuas Anna Odell om vad hon tycker om uppståndelsen som hennes fejkade psyksjukdom har resulterat i. Anna är nu misstänkt för fyra olika brott som kan resultera i fängelse straff.

Anna Odell säger att hon inte ångrar något ”Jag står för det jag gjort”. Man kan ju bli mörkrädd för mindre, men ok, hon är en elev som tydligen inte har förstått vad det innebär att leva i ett samhälle där det finns andra människor.

Vad som dock är skrämmande är konstinstitutionen på Konstfacks agerande. Anna fortsätter nämligen med ”det absolut viktigaste har varit att jag har känt att konstinstitutionen hela tiden stått bakom mig. Det är fantastiskt skönt.”. Då inställer sig direkt frågan, Konstinstitutionen, vilka är det? Är det några dagisbarn som inte har lärt sig skillnaden mellan rätt och fel? Är det kriminella personer som Hall och Kumla inte klarar av att hantera? Tyvärr är det inte så, det är vuxna lärare och en professor. Man kan bli mörkrädd för mindre.

OK, vi har elever, lärare och en professor som är helt ute och cyklar. Då är frågan, vad är då läget ytterligare ett steg uppåt. Anna fortsätter ”Jag tror att jag har ett stöd från ledningen också, men det är inte lika tydligt.” Just nu hoppas jag att hon har helt fel i detta och att ledningen inte alls stödjer denna verksamhet. Problemet är att de tyvärr inte agerar i enlighet med mina förhoppningar. De agerar snarare i linje med vad Anna tror.

Hmm, går inte rektorns förordnande ut om några månader? Planerar han att visa sin skicklighet i att styra Konstfack, och därigenom få förlängt förordnande, genom att inte tydligt ta avstånd från händelserna och tillåta konstinstitutionen att stödja denna typ av ”verksamhet”?

Eller är det kanske så att han inte vill fortsätt, men istället för att meddela det så tar han alla dessa konstiga beslut som gör det omöjligt för honom att få förlängt förtroende som rektor på Konstfack.

Det kommer fler och fler godbitar varje dag i denna historia, vi får se vad nästa dag resulterar i.

Artiklar; SvD, DN, Expressen, Aftonbladet, SVT, TV4, Metro

Bloggar; Tokmoderaten, Kent Persson, G-Smurfen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar