Moderaten Morgan: Konstelev kan få fängelse

måndag 16 mars 2009

Konstelev kan få fängelse

De åtalspunkter som eleven på Konstfack, som spelade psyksjuk för ett tag sedan, nu misstänks för kan leda till fängelse. Om detta kan få de elever, lärare, och professor på Konstfack som inte ser något fel med hennes agerande att tänka till en gång till och ändra åsikt är det en bonus.

Jag hoppas också att rektorn på Konstfack nu skall sätta ner foten på riktigt och tydligt markera att allt detta inte är acceptabelt och ta sitt ansvar. Frågan är också om man på en skola kan ha lärare och professorer som uppmuntrar/godkänner olagliga aktiviteter som en del av skolarbetet och inte tycker att det är fel. Det bör dock påpekas i sammanhanget att eleverna, lärarna, och professorn som stödjer detta till största delen finns på en av institutionerna på skolan och att de övriga, vilka är i klar majoritet, inte stödjer kriminell verksamhet.

Jag delar TokModeratens åsikt om att handledaren, och för min del kanske även professorn, bör åtalas för medhjälp till de fyra olika brott som eleven misstänks för.

Att Sosse i Landskrona tycker detta är ett ”i-landsproblem” gör att jag verkligen undrar vilken syn på lag och ordning han har. Skulle det vara OK att begå denna typ av brott i ett icke i-land?

Artiklar; SvD, Aftonbladet, SVT, DN, Expressen

1 kommentar:

  1. Förstås måste det nu handla om M mot S...

    Men hur som helst, ett i-landsproblem är det, eftersom här går (nästan) ingen hungrig, alla har rinnande och rent vatten... Så det är inget problem i sig, om man jämför med vad människor i fattiga länder får utstå: krig, brist på mat, vatten, mediciner... Det var nog det som Sossen i Landskrona syftade på.

    Hur som helst, Odell har gjort fel, absolut, och det är bara rätt att hon åtalas; "konstnärer" ska inte kunna komma undan med brott bara för konstens skull. Vad skulle man säga om en konstnär vars konst består i att ha sex med en trettonåring och sedan se vad som händer? ... Precis.

    SvaraRadera