Moderaten Morgan: Wanja verkar ha sju liv

måndag 6 april 2009

Wanja verkar ha sju liv

Wanja Lundby-Wedin överlevde denna kris, det är bara att gratulera. Jag tror inte någon på den borgliga sidan av politiken är så ledsen för det. Frågan är bara hur LOs styrelse resonerade när de kom fram till beslutet. Med tanke på att det är stora protester bland LO-medlemmarna skall det bli intressant att se hur LOs styrelse har planerat att hantera att de nu har en mycket stor del av medlemmarna emot sig. Det blir en intressant tid vi har framför oss.

Om ordföranden hade valts av medlemmarna direkt och inte av representanter för representanter för representanter för medlemmarna är ensak säker, Wanja skulle inte över levt denna dag.

Om man bortser ifrån politiken och hur det påverkar socialdemokraterna i valet 2010, vilket man borde men det är ju svårt på grund av alla de band som finns mellan LO och socialdemokraterna, så är jag ändå konfunderad över beslutet idag. När Wanja har så stor andel av medlemmarna emot sig finns det verkligen inte ett bättre alternativ än att låta henne fortsätta? Finns det ingen i LO som har möjlighet att bära facklan vidare? Om det är det som är en av anledningarna till att Wanja sitter kvar så ger det ingen bra bild av LO.

I små föreningar kan det ibland vara svårt att ha en bra övergång från en ordförande till en annan men LO borde för sin egen överlevnads skulle ha sett till att det finns kandidater som kan ta över.

Artiklar; SvD, DN, Expressen, Aftonbladet

2 kommentarer:

 1. Nu skall vi vara seriösa här, och hålla huvet varmt och hjärtat kallt men vice versa såsom Valfrid PJ Linderman i Svenska Dagens Aftonpress har anmodat. Mona Sahlin visar ledarskap och kanske inte det. Wanja Lundby-Wedin sitter kvar i god och tveksam samarbetsinriktad saltsjö bad och anda. Landet behöver en samlande regering. God svensk tiger. Sätter människan i centrum. Politik, det är att välja, det. Ät Wallenbergare!

  - Ture Ingestad, min bror

  SvaraRadera
 2. Nu går skam på torra land !

  Medlemmarna måste gå samman och diskutera möjligheterna att avsätta/byta ut sina förbundsordförande för hela högen är ju KORRUPTA ! Dom uttalar sitt stöd till Vanja-Korrupt ! Det är ju inte klokt alltihop ! Vad är detta ?

  Hela LO och Fack-farsen är ju korrumperade, nä det är snart dags att packa sin väska och flytta från Sverige, det blir bara värre och värre,det finns ingen framtid eller framtidstro kvar, fy…..
  Stackars våra barn som ska växa upp i detta land, hu….

  SvaraRadera