Moderaten Morgan: Mona Sahlin skyller ifrån sig och byter åsikt

lördag 4 april 2009

Mona Sahlin skyller ifrån sig och byter åsikt

Mona Sahlin blev intervjuad i SR Uppland idag och skyllde där raset i opinionssiffrorna för socialdemokraterna på Wanja Lundby-Wedin. Hon uppmanade också Wanja att avgå ur styrelsen för AMF pension. Det är inte många dagar sedan som Mona uttalade sitt fulla stöd för Wanja. Det intressanta är ju att sedan dess har det i stort sett inte kommit fram några nya uppgifter om Wanja-Gate. Det enda som har hänt är att opinionssiffrorna som presenterades idag visade på ett stort ras för socialdemokraterna.

Det går snabbt mellan uppmuntrande ord och en ”kniv i ryggen” inom socialdemokraterna just nu.

Man kan ju inte låta bli att undra om det inte är ett försök att flytta fokus från de egna misslyckandena till Wanja och på så sätt försöka rädda ansiktet. Att 24 procent av svenska folket tycker att Wanja, trots Wanja-Gate, skall sitta kvar medan Mona bara har ett förtroende hos 20 procent antar jag att Mona inte reflekterar över när hon puttar ut Wanja i kylan.

Artiklar; SvD, SvD, DN, DN, DN, Expressen, Aftonbladet, Aftonbladet, SR

Andra bloggar; MinaModerataKarameller

6 kommentarer:

 1. Kloka ord.

  Ännu ett bevis på den ledarskapskris som pågår inom socialdemokratin. Man vågar inte stå för någonting.

  Sannolikt är trojkan Sahlin-Baylan-Östros n av de svagaste ledarkombinationer som någonsin förekommit i ett större svenskt parti. Utifrån ett "egoistiskt" borgerligt perspektiv får vi givetvis hoppas att man håller ut. Troligen finns det dock krafter inom parti och LO som inte stillatigande kommer att se hur det pågående spektaklet bara fortsätter.

  Tyvärr tror jag att det är någon annan än Mona Sahlin som kommer att leda socialdemokraterna inför nästa val...för inte är väl socildemokraterna självmordsbenägna?

  SvaraRadera
 2. Vad som mest gynnar alliansen är att Wanja finns kvar på sina poster. Nu har ju(S)ahlin trätt fram och tycker att W ska avsäga sig AMF-uppdraget.Detta räcker inte W kan inte sitta kvar i sossarnas "inre cirkel" heller! Hon är faktiskt körd, som jag ser det. Förtroendet är förbrukat!
  Varför ska dessa kvinnor alltid skylla på andra -är frågan.

  SvaraRadera
 3. Mona Sahlin har under den här krisen visat total brist på ledarskap. Så sent som i går uttalade hon sitt fulla förtroende för den LO-ordörande som i dag helt klart gjort sig omöjlig som sådan också inom socialdemokratin. Båda två måste fällas och det måste den socialdemokratiska partistyrelsen se till att göra omedelbart, helst redan på måndag, innan omständigheterna själva fullständigt framtvingar det, vilket definitivt skulle få (s) att framstå som ett alldeles lealöst parti utan chans att vinna nästa val.

  SvaraRadera
 4. Jag kan bara tycka att det vi nu ser är väldigt kvinnligt på många sätt. Det är lågt, det är bråkigt och ingen skäms att skylla ifrån sig på andra. Ingen verkar ha känsla för sin ROLL och att ta ANSVAR för den rollen. I stället är man bästisar -Mona-Wanja-Helle gänget och surfar runt på sina räkmackor i sina fina folkrörelsenätverk. På samma sätt som Annika Falkengren surfar i sitt Wallenbergnätverk. Och man är van att komma undan med undanflykter. Typ: det där har jag inte blivit informerad om. Det är ett chefsprivilegium. Men som slaven sa till Ceasar på triumfvagnen: kom ihåg att du är dödlig...

  SvaraRadera
 5. Het was buitengewoon aantrekkelijke inhoud.

  Nexozco bestaat uit de beste programmeurs en SEO-ers in binnenen buitenland.

  De aanwezigheid van professionele experts in deze collectie heeft dit bedrijf tot een van de krachtigste collecties van het land gemaakt.

  Samenwerking met bedrijven, organisaties en individuen uit verschillende landen De grote wereld heeft van dit bedrijf een exporteur van ideeën, creativiteit buiten het land gemaakt.

  SvaraRadera
 6. ریوال ایجنسی یک آژانس گرافیکی تبلیغاتی است که خدمات کاملی در زمینه های طراحی گرافیک، لوگو، برندینگ، طراحی سایت، سئو، تبلیغات، تولید ویدئو (ساخت تیزر تبلیغاتی، ساخت فیلم صنعتی، موشن گرافیک و …) و توسعه انواع اپلیکیشن های کاربردی اندروید و IOS ارائه می دهد.

  SvaraRadera