Moderaten Morgan: Varför är valfusk tradition i (S)?

torsdag 9 september 2010

Varför är valfusk tradition i (S)?

Varför har socialdemokraterna inte respekt för demokratin? Nu har det hänt en gång till, valarbetare från socialdemokraterna har på ett ”aggressivt och obehagligt” påverkat folk att rösta på (S). Denna gång var det socialdemokraterna i Huddinge som inte vet hur de skall uppföra sig.

Socialdemokrater har dömts för valfusk både vid valet 2002 och 2006, nu ser det ut som det kommer att ske 2010 också. Med tanke på hur Mona Sahlin agerar så är det inte konstigt att valarbetare från (S) tror att allt är OK så länge som det leder till att folk röstar på (S).

Även här i Sundbyberg bedriver socialdemokraterna aktiviteter som helt klart kan ifrågasättas. De har nämligen beslutat att skicka ut kommunanställda att ”informera” om valet, dock inte i hela kommunen utan nästan bara i områden som har mycket stor andel som tidigare har röstat på (S).

Sundbyberg har också en ungdomssatsning i form av Valmagneter, för att informera deltagarna om politik och ungdomsförbund kom Jesper dit och föreläste. Att Jesper är en SSUare är man inte förvånad över, i alla fall inte i Sundbyberg. På Valmagneternas blogg skriver de att de inte får säga vilket parti han tillhör. Intressant är också att jag tog Jesper på bar gärning när han förstörde Moderata valaffischer under valet 2006 (och han såg inga problem med det), så att han inte har respekt för demokrati vet jag.

Är det faktumet att (S) inte har något att komma med som är anledningen till att de uppför sig på detta sätt eller tycker socialdemokraterna helt enkelt att demokrati är sekundärt och det primära är att (S) har makten?

Tidningar: Expressen, DN

Läs även: Mary, Per Hagwall, Tokmoderatern

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

 1. Morgan!

  Det verkar finnas fler liknande exempel från andra förorter till Stochkolm. Igår visade TV4 Nyheterna följande reportage där socialdemokraten Evin Cetin först håller valmöte och sedan "hjälper" åhörarna att förtidsrösta i den närliggande vallokalen.

  http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1802641

  SvaraRadera
 2. @Medborgare X: ja, det ser ut som om Mona har öppnat en damlucka av socialdemokrater som inte ser några problem i denna typen av aktiviteter. Riktigt skrämmande

  SvaraRadera
 3. även den som ber val arbetare att fuska åt partiet borde hamna bakom galler i de fallen så har skett

  SvaraRadera
 4. @moderatval2010: anstiftan borde finnas även för det brottet.

  SvaraRadera