Moderaten Morgan: Rädda Sverige från ett öde likt Greklands!

lördag 11 september 2010

Rädda Sverige från ett öde likt Greklands!

Under en längre tid har nu Greklands regering försökt få Greklands ekonomi på fötter igen. De förslag som presenterades idag möttes av stora protester. Frågan är då vad kan vi i Sverige lära av detta?

På den statliga nivån gäller det att vara aktsam med skattebetalarnas pengar och se till att ekonomin är i ordning. Alliansregeringen har drivit en ekonomisk politik som har resulterat i att Sverige nu 2010 har en lägre statsskuld än vad vi hade 2006. Det är det inte många länder i Europa som kan stoltsera med. Tack Anders Borg för din utmärkta skötsel av Sveriges finanser under de krisår som varit!

Om Mona hade fått bestämma hade vi under de senaste fyra åren, köpt SAAB, hindrat folk att få anställning i tjänstesektorn (genom att inte inför RUT), höjt en massa bidrag till folk som inte jobbar, och gjort det svårare för unga att få jobb genom att inte sänka arbetsgivaravgiften. Tror någon, ens Mona, att detta hade lett till fler jobb och bättre ekonomi?

Det kanske roligaste under den gångna mandatperioden än Monas och Socialdemokraternas syn på jobbavdraget. De röstade emot jobbavdrag steg 1, det var dåligt för Sverige. När jobbardrag steg 2 kom, ett år senare, var steg 1 OK men steg 2 var dåligt för Sverige. Ytterligare ett år senare när steg 3 kom var steg 1 och 2 OK men steg 3 var dåligt för Sverige. Deras politik har fortsatt i den riktningen. Steg 4, som när det infördes var väldigt dåligt, säger de i sitt valmanifest att det skall vara kvar. Det verkar som om socialdemokratisk politik numera är rent populistisk. De gör vad de tror att Svenska folket vill. Med en sådan regering gör vi väldigt väldigt snabbt Grekland sällskap och det tror jag ingen vill.

Så på regeringsnivå gäller det att Alliansen styr och Anders Borg är finansminister. Rösta på Moderaterna, eller något annat Alliansparti, för Sveriges bästa!

I lilla Sundbyberg där jag bor har de rödgröna tyvärr genomfört det som Mona driver på riksnivå. De satsar pengar på konsthallar, baseball-arenor, utomhusbad, kommunalt café med mera. Men tänker ni detta låter ju bra, och visst har man råd och möjlighet så kanske några av dessa saker skulle kunna diskuteras.

Tyvärr har Sundbyberg inte råd. Vi har en äldreomsorg som av socialstyrelsen rankades på sista plats i hela Sverige, vi har en skola som har en väldigt hög andel barn som inte är behöriga till gymnasiet när de slutar nian, vi har ett utanförskap som bara skenar och de rödgröna politikerna bara sitter still med armarna i kors. Jag antar att socialdemokraterna vet att de inte klarar av att lösa de verkliga problemen och därför så försöker de dölja dem med lite kul skrytbyggen.

Rösta på Moderaterna, eller något annat Alliansparti i Sundbyberg, så skall vi; höja kvaliteten i skolan och äldreomsorgen, kraftigt minska utanförskapet, och dess utom ha en ekonomi i balans!

Tidningar: SvD, DN, Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Som grek i Sverige vill jag varna Er från Er självmords benägenhet..
  grekland drevs av nyliberialismen och sålde all industri samt infrastruktur tele m.m.
  Nu har staten små inkomster då storbolagen/Internationela,vill inte betala högt skatt så mycket importeras och då många industrier köptes för att stängas så är det lite som exporteras...
  Om jag kan hjälpa Er med min insändare så kommer Sverige att kunna rödas...
  Sälj inte!

  SvaraRadera
 2. Hej @Filosof.

  Tack för din kommentar. Jag tror inte att staten är en ägare som är bra på att driva företag. Jag tor att privata ägare är myclet bättre. Vid privat ägande underlättas också konkurrans vilket leder till sänkta priser. Ni kommer väl ihåg vad det kostade att ring innom Sverige innan Telemarknaden utsattes för konkurrens. Tack Tele2 för att ni fick ner priserna!

  Att staten under denna mandatperiod sålde t.ex. Vio%Sprit var underbart för den statliga ekonomin. Med de pengar man fick från försäljningen kunde man amortera på de lån som staten har. Eftersom den minskade räntekostnaden varje år är större än den minskade avkastning från Vin&Sprit så går staten plus varje år, dvs man tjänar pengar varje år på att man sålde företaget. Vilken ekonom kan argumentera emot detta?

  VAd staten skall göra är att se till att företagen har såfana förhållanden så att de vill finnas och jobba i Sverige.

  SvaraRadera
 3. Detta får du säga till de multinationella bolagen i Grekland som inte vill vare sig betala skatt eller sänka priserna...
  Du som är företrädare för storbolagen borde väll veta att kapitalism och multinationella bolag är inte samma sak!
  Alla stora hotell i GREKLAND ÄR ÄGDA AV STORBOLAG SOM AGERAR INTERNATIONELT OCH SOM KÖPER VAROS OCH TJÄNSTER DÄR DET ÄR BILIGAST OCH INTE I DET LAND DE VERKAR!
  JAG VILLE BARA INFORMERA SAMT VARNA,nI FÅR AVGÖRA OM nI VILL LEVA SOM FRIA MEDBORGARE I FRAMTIDEN ELLER SÄLJAR ER TILL "RISKBOLAGEN"..

  SvaraRadera
 4. Det är lite väl magstarkt att göra den här jämförelsen. Det är inte den nya regeringen i Grekland som ställt till det, utan er motsvarighet.

  SvaraRadera
 5. Låt oss privatisera organdonationer när vi ändå är igång! Awesome.

  SvaraRadera
 6. Oj att visa på hur det kan gå om staten inte tar ansvar för landets ekonomi var visst väldigt känsligt. Det får mig att tänka på ett barn som bara skriker och skriker samt håller för öronen när det inte vill lyssna på föräldrarna.

  @Filosof. Inte "vill" betala skatt? Ett bolag har inget val om det vill betala skatt eller inte.

  @monikaringborg, nej det är inte den nya regeringen i Grekland, det är ett antal regeringar under en lång tid. Om Ohly och hans kompisar kommer in i riksdagen är jag rädd att vi snart är där vi också.

  @inis Din strategi verkar vara att om du inte har några argument så byt ämne och anklaga folk för något fruktansvärt som ingen vill.

  SvaraRadera