Moderaten Morgan: Syndikalisterna utövar utpressning mot Berns

tisdag 27 juli 2010

Syndikalisterna utövar utpressning mot Berns

Efter att ha lästa SvD idag bestämde jag mig på stående fot att besöka/stödja Berns så fort jag kommer upp till Stockholm. Syndikalisterna bedriver nämligen utpressning mot Berns. De vill att Berns skall betala 1.4 milj kr för att en tidigare underleverantör sagt upp anställda. Helt horribelt.

För att förstöra för Berns har de ”blockad” vid lunch och kvällar där de uppmanar kunder att inte besöka Berns. Enda anledningen till att de har gett sig på Berns och inte underleverantören är ju att de tror att de skall få mer utrymme i pressen om de väljer Berns.

Om polisen inte kan stoppa denna aktivitet med de lagar som vi har idag tycker jag att vi allvarligt skall fundera på att förbättra dem så att denna typ av utpressning inte kan pågå.

Detta är ytterligare ett exempel på att Syndikalisterna inte vet hur man agerar utan slår, slår och slår på alla som inte håller med dem. Vad som är skönt är att åtminstone en facklig organisation, HRF, inte stödjer Syndikalisterna utan faktiskt tagit avstånd från deras agerande.

Tidning: SvD, LoTidningen

Blogg: Holmqvist

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

 1. Så du tycker inte heller att McDonalds skulle behöva ta ansvar för de papperslösa städarna som tvingades jobba för svältlöner på deras resturanger heller?

  http://svt.se/2.130014/1.1954431/nya_svartjobb_pa_mcdonald_s

  Användandet utav olika bulvan-företag ger inte Berns en moralisk seger. Bara för att det blivit juridiskt ok att behandla sina anställda som skit skall de inte tro att de slipper undan.

  Att du aktivt vill stödja ett sådant företag visar också hur seriös du är som politiker. Jag hoppas att du inte är ett tvärsnitt av Moderaterna i stort.

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym (redundans leder inte till ett namn),

  Det är inte juridiskt ok att behandla sina anställda som skit, dina ord inte mina. Dock jobbar de inte för Berns.

  Det är inte mot Bern som Syndikalisterna skall klaga. Det tycker inte heller HRF, så jag är inte ensam i detta.

  Jag kan aldrig stödja maffia likanade aktiviteter. Här i sverige har vi andra och bättre möjligheter att ta tag i eventuella missförhållanden.

  Att nu Berns har anställt städare direkt och inte hyr in den tycker jag är ett utmärkt exempel på att Berns har tagit tag i saken. Det är Syndikalisterna som inte agerar moraliskt, men det har de ju heller inte gjort sig kända för att göra.

  mvh
  Morgan

  SvaraRadera
 3. Min fråga var om du anser att samma sak gäller i McDonaldsfallet.

  Är det dessutom korrekt agerande av Berns att erbjuda de städare som går ur SAC sina tjänster tillbaka. Jag anser att det bryter med föreningsrätten att ställa sådana krav.

  Ett utav städbolagen som fungerat som bulvaner åt Berns städade ENDAST på Berns salonger. Det är tydligt att Berns tagit till fula knep för att slippa undan sitt arbetsgivaransvar.

  SvaraRadera
 4. Hej igen anonym

  Självklart skall inget företag anställa papperslösa personer. De skulle i så fall bryta mot lagen, jag trodde det var självklart. En papperslös har inget arbetstillstånd i Sverige och får därför inte anställas. Varken av McDonalds, Berns eller asv någon annan.

  Menar du att Syndikalisternas mål är att företag skall ”anställa” papperslösa som de inte kan betala socialaavgifter för och inte heller någon skatt?

  Så ett företag som bara har en kund är enligt dig ett företag som finns för att gå runt regler? Jag tror inte det och drar inga sådana slutsatser.

  När det gäller att tro på information som kommer från dig eller den som kommer från Berns och HRF så tror jag mer på dem än på dig.

  SvaraRadera
 5. Hej,

  Ditt påstående om att Berns skulle anställa personerna om de gick ur SAC är så idiotiskt att jag antog att det var självklart varför det inte kan vara sant. Här kommer dock en motivering: Berns skulle inte vinna något på att ställa ett sådant krav, det enklaste för personerna skulle nämligen vara att gå ut SAC, bli anställda, och sedan när de väl är anställda gå med i SAC igen. Detta är så självklart att inget företag skulle ha detta som anställningskrav.

  SvaraRadera