Moderaten Morgan: Jobb- eller bidragspolitik?

fredag 30 juli 2010

Jobb- eller bidragspolitik?

Idag presenteras SCB siffror om BNP för det andra kvartalet 2010. BNP har ökat mer än vad som prognostiserades och Sverige ser verkligen ut att vara på rätt väg och snabbare än övriga Europa. Frågan är varför?

Jag tror det beror på att Alliansregeringen har bedrivit en ekonomisk politik och en arbetslinje som har resulterat i att Sverige har tagit sig igenom den internationella krisen betydligt snabbare och bättre än andra länder.

Än har jag inte sett några kommentarer från vänsterbloggare om denna rapport. Frågan är om de kommer att säga att det svenska folket skulle ha fler jobb om de fick fler och högre bidrag? En ”vänsterkommentator” i DN tror dock att SCB har fejkat siffrorna för att det skall se bra ut för Alliansen. :-) Man upphör aldrig att förvånas hur långt vissa går för att hitta negativt om Alliansen.

Jag tror att den bästa sättet att bekämpa arbetslösheten är att se till att ha ordning och reda i statens finanserna, ge företagen möjlighet att växa, och utbilda de som behöver utbildning. Att som socialdemokraterna vilja satsa statens resurser på ökade bidrag tror inte jag resulterar i fler jobb och bättre möjligheter för alla att stå på egna ben.

Vad tycker du?

Tidningar: SvD, DN

Bloggar: Mikael Andersson, Den hälsosamme ekonomisten

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar