Moderaten Morgan: Sahlin som statsminister och Wanja som finansminister?

fredag 1 maj 2009

Sahlin som statsminister och Wanja som finansminister?

Jag har precis lyssnat på Wanja Lundby-Wedins första maj tal i Sundbyberg. Talet som Wanja kommer att hålla inne i Stockholm senare idag finns på LOs hemsida och det är nästa samma tal som hon höll i Sundbyberg.

Det var några saker som var lite intressant, hon sa många gånger med referens till AMF skandalen och sin egen position ”Att stiga åt sidan är bara att lämna plats för arbetsgivare och nyliberaler att bestämma.” Que? Tror hon att någon tror på henne när hon påstår att Folkpartiet (eller vem hon nu åsyftar med ”nyliberaler”) eller arbetsgivarna skulle utse nästa ordförande i LO? Har hon helt och hållet tappat kontakten med verkligheten? Tror hon att folket faller för den typen av ”skrämselpropaganda”? Det är ju bara en undanflykt för att hon skall få kunna sitta kvar. Skärpning Wanja!

Det andra som var lite intressant var formuleringen arbetslösa kan få studera med ett ”generöst studiebidrag på a-kassenivå”. Den enorma orättvisa som skulle införas mellan ”vanliga” studenter och de studenter som tidigare var arbetslösa ignorerade hon totalt. Är det realistiskt att Pelle 21 år som är arbetslös och börjar studera för mycket mer i bidrag av staten än Stina 20 år som började studera direkt efter gymnasiet? Nej, naturligtvis inte, men socialdemokraterna och LO har alltid varit bra att i ena stunden kräva jämlikhet och i nästa stund föreslå saker som ökar skillnaderna mellan folk.

SSU hade tydligen fått order om vad de skulle göra under mötet. De Wanja kritiska plakat som fanns täcktes snabbt av (s) plakat så att folk inte skulle se vad de Wanja kritiska rösterna ville säga.

På väg från mötet så gick jag bakom ett par som också varit och lyssnat på Wanja. Till min förvåning uttryckte de sitt stöd för Wanja och sa ”Sahlin kommer att bli en bra statsminister och Wanja skulle göra sig bra som finansminister”. Jag höll på att dö på fläcken. Jag vet och respekterar att folk har andra ideologiska åsikter än vad jag har men att någon vill se duon Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin på topposterna i en socialdemokratisk regering efter valet var chockande.

Artiklar; SvD, DN, Expressen, Aftonbladet, Metro, City

Andra bloggar; Ulf Thalin, TokModeraten

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , första maj

1 kommentar:

  1. Mmmmm, det kan det! :o) Från det ena till det andra. Novusopinionsmätning. Inte oväntat. Regeringens tyranni över internet börjar få genomslag hos den medelklass den alltför lättköpt och framgångsrikt dragit till sig genom motståndarens oduglighet, och som nu börjar vakna upp och inse sina verkliga intressen visavi det monopolkapital i vars ledband regeringen helt och hållet går. Den självförvållat kvaddade socialdemokratin synes oupplösligt kedjad vid sina sina blysänken Sahlin och Lundby-Wedin. Den förra är bara hjälplöst tafflig och bortkommen och klarar överhuvud taget ingenting på egen hand och den senare tänker bara på sin egen makt och prestige så varje anständig människa rodnar sig fördärvad inför skamlösheten. Det blir Vänsterpartiet och Miljöpartiet som skördar frukterna av det här, plus i viss mån Sverigedemokraterna och Piratpartiet och kanske Junilistan. Kristhycklokratena är på väg ut, och det ska vi enbart vara tacksamma för. Den klämkäcka Olofsson och hurtbullen Björklund inger inte heller stort förtroende. Reinfeldt har åtminstone lite skalle, om inte hjärta, varför moderaterna klarar sig bäst på den kanten.

    - Peter Ingestad, Solna

    SvaraRadera