Moderaten Morgan: Hur mycket tål socialdemokraterna?

söndag 3 maj 2009

Hur mycket tål socialdemokraterna?

Man kan lugnt säga att vindarna inte blåser Monas väg just nu. Det är låga opinionssiffror, flygande Toblerone, protesterande fackpampar, Wanja-Gate, och nu senast lågt förtroende för att leda en regering. Att 45 procent av de socialdemokratiska sympatisörerna tycker att Fredrik är skickligare på att leda en regering kan inte vara rolig läsning för Mona.

Att ett parti har dåliga opinionssiffror behöver inte leda till att medlemmarna tappar förtroende för partiledaren. För ett år sedan hade vi moderater ganska dåliga siffror, dock var det ingen som krävde att Fredrik Reinfeldt skulle avgå. Jag och andra moderater hade förtroende för Fredrik och hoppades att vindarna skulle vända, vilket de också har gjort.

För Mona Sahlin verkar det dock inte som hon har stöd av partiets medlemmar i dessa, för socialdemokraterna, hårda tider. Jag har fram till nu trott att Mona skulle sitta kvar men nu börjar jag luta åt att Mona faktiskt får gå efter EU-valet om en månad. Speciellt om de inte gör en stor uppryckning och överraskar alla med hur många som röstar på dem.

Vad tror ni, kommer Mona att avgå efter EU-valet?

Artiklar; SvD, DN, Expressen, Aftonbladet, Metro

Andra bloggare; Tokmoderaten, Göran Pettersson, Walk the walk, Peter Andersson, Kent Persson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Nej, nej, nej! Mona måste sitta kvar! Hon är en enorm tillgång för Alliansen!

    SvaraRadera
  2. Robert: Men det är alltid roligare att vinna om motståndaren inte gör bort sig.

    SvaraRadera