Moderaten Morgan: Har LO medlemmarna förtroende för Wanja?

tisdag 5 maj 2009

Har LO medlemmarna förtroende för Wanja?

Idag publicerade SvD en intervju med Wanja Lundby-Wedin. I artikeln så säger hon att när hon är ute och träffar medlemmar så känner hon stöd från dem. Hmm, det låter konstigt. Undersökning efter undersökning har visat att förtroendet har rasat. SvD presenterade en undersökning där 50 procent ville att hon skulle avgå. Om man tar listan som cirkulerar bland fackligt aktiva de senaste dagarna i åtanke så blir det ännu mer konstigt att hon säger att hon har förtroende bland medlemmarna.

Så vad kan förklaringen vara till denna stora skillnad i vad Wanja upplever och vad svenska folket tycker? Om man hade varit konspiratorisk så skulle kan kunna gissa på att de medlemmar som hon träffar är noga utvalda av LO och har blivit tillsagda att krama Wanja och uttrycka sin uppskattning, men det är nog lite för mycket även för LO.

En annan möjlighet är ju att Wanja missförstår de känslor som medlemmarna som hon träffar ger uttryck för och tolkar stämningen som om allt var helt ok och positiv. Hon kanske tolkar uttryck som ”Jag skulle inte köpa en begagnad bil av dig” som en uppmaning att sitta kvar och inte söka nytt jobb som bilförsäljare? Vem vet.

Har du någon annan förklaring på hur Wanja kan tro att hon har medlemmarnas förtroende?

Artiklar; SvD, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar