Moderaten Morgan: Brev från (M) i Sundbyberg: Stoppa varslen

torsdag 22 december 2011

Brev från (M) i Sundbyberg: Stoppa varslen

Med anledning av den senaste tidens nedskärningar i skolan skickar Moderaterna i Sundbyberg nu brev till stadens invånare. Brevet i sin helhet finner du här.

Stoppa nedskärningarna i skolan

Nu har 25 lärare varslats om uppsägning i Sundbyberg. Till dessa ska läggas 25 lärare som redan fått gå tidigare i år. De skolor som främst kommer att drabbas är Ängskolan, Rissneskolan, Miklagårdskolan, Duvboskolan och St Martins gymnasium. Detta trots Socialdemokraternas löften om att satsa på Sundbybergs skolor.

Vi skriver detta brev till dig med anledning av att vi är oroliga för skolorna i Sundbyberg. De tre senaste åren har lärartätheten sjunkit och i spåren av det, resultaten i Sundbybergs skolor. Trots detta sänker Socialdemokraterna skolpengen och ännu fler lärare får sluta.

Det påstås att skolorna är överbemannade, att skolorna inte håller budget. Vi hävdar att det är budgeten det är fel på – inte skolorna och definitivt inte de lärare som varje dag gör ett fantastiskt jobb för att barnen i Sundbyberg ska få en bra grund att stå på i livet.

Vi vill satsa på Sundbybergs skolor och har föreslagit höjd skolpeng istället för sänkt. Det gör att vi kan stoppa nedskärningarna och satsa på skolan. Andra saker vi vill genomföra i skolan är att satsa på lärarnas utbildning för att säkerställa klassrumsbehörighet, tryggheten i skolan och möjliggöra kvällsskola.

Än är inte lärarna uppsagda och vi hoppas att vi kan stoppa nedskärningarna i Sundbybergs skolor. Ängskolans föräldraförening har startat en namninsamling mot nedskärningarna. Du hittar en länk till namninsamlingen nedan. Sprid gärna detta vidare!

http://moderaterna.net/stoppavarslen

Kontakta gärna oss om det finns frågor eller synpunkter!

Med vänlig hälsning
Carl Grufman (M) oppositionsråd,
Carl.Grufman@moderat.se
Morgan Lindqvist (M), gruppledare grundskolenämnden,
Morgan.Lindqvist@moderat.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar