Moderaten Morgan: Omvändelse under galgen, del 1?

fredag 2 december 2011

Omvändelse under galgen, del 1?

Nu gick omvändelsen fort. Marika Lindgren Åsbrink (S) informerade nu i eftermiddag oss politiker att den planerade julfesten ställs in. Det tråkiga är att allt tyder på att de planerade att ha julfesten så länge som den inte var allmänt känd. Det tog bara några timmar från det att jag bloggade om deras osmakliga planer tills att de ställde in det hela.

Jag är glad att Socialdemokraterna nu inte kommer att ha denna stötande tillställning, det tråkiga är att de ens funderade på att ha den från första början.

Om vi alla ligger på kanske vi kan få ytterligare en omvändelse. Om vi fortsätter att trycka på kanske de ändrar sig och stoppar uppsägningen av lärarna också.

Om jag skulle få välja vilken omvändelse de skulle gjort så skulle jag dock varit gladare om de istället för att stoppa julfesten för politikerna stoppade uppsägningen av lärare i Sundbybergs grundskolor.

Nedan kan ni se hur tidigare års sänkning av skolpengen har påverkat antalet lärare per elev. För att få bättre resultat i skolan borde andelen lärare öka, inte minska.

Fakta:
Lärartäthet i Sundbyberg (heltidstjänster per 100 elever)

2007    8,6
2008    8,3
2009    8,0
2010    7,8

Källa: Skolverket

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar