Moderaten Morgan: Eriksgatan påbörjad

torsdag 17 december 2015

Eriksgatan påbörjad


OK, Eriksgata är kanske att ta i lite men idag påbörjade jag mina besök bland förvaltningen och verksamheterna. Under mina år i opposition här i Sundbyberg har jag besökt både skolor, förvaltning och träffat elever, lärare och fackligt aktiva. Nu börjar jag om och gör det mer grundligt.

Första steget och det som snabbast gick att ordna var att träffa alla de som jobbar på förvaltningen i stadshuset. Jag gjorde detta tillsammans med Sophie Silverryd (M), ordförande i Förskolenämnden. ( Förskolenämnden och Grundskole- och gymnasienämnden delar på Barn- och utbildningsförvaltningen).

Vi började med att presentera oss, ganska grundligt, och sedan sa vi några korta ord om den nya budgeten för att spendera den största delen av tiden med att prata med de anställda en och en. Trots att jag har varit förtroendevald i nämnden i fem år lär jag mig hela tiden mer och mer, det är underbart att ha ett uppdrag som hela tiden håller en på tårna och som ger så mycket tillbaka.

Fördelen med en grundlig presentation var att jag och en anställd upptäckte att vi har rötter från samma lilla område i Bohuslän, världen är liten ibland.

Nästa vecka skall Sophie och jag träffa några av facken och nästa år börjar jag med att träffa alla rektorer för skolorna i Sundbyberg. Det som kommer att ta längst tid, men också vara mycket givande, är att träffa alla lärare och övrig personal på alla skolor i Sundbyberg, min gissning är att det kommer att kräva hela våren.

Andra som jag tänkte besöka är verksamhetsdelarna i förvaltningen (globala enheten, och elevhälsan), föräldraföreningar och de olika ämneskonferenser som förstelärarna i Sundbybergs skolor håller i för sina kollegor. Något som kanske inte är så mycket att besöka men mycket intressant att få veta mer om är skoldatateket.

Detta blogginlägg sa inte så mycket men jag skall försöka att skriva något här, eller på min Facebook sida (http://facebook.com/ModeratenMorgan), vid varje besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar