Moderaten Morgan: Besöket på S:t Martins gymnasium var ett riktigt klipp

måndag 22 februari 2016

Besöket på S:t Martins gymnasium var ett riktigt klipp


Idag har jag spenderat hela dagen med besök på S:t Martins gymnasium. Under dagen besökte jag programmen finsnickeri, frisör, stylist, måleri och textildesign. Jag blev imponerad av eleverna i alla programmen. Det var ett mycket bra jobb de och lärarna gör.
Dagen började med ett besök på finsnickeridelen. Elevarbetena som görs här håller en mycket hög kvalitet och är något som jag gärna skulle vilja ha i min lägenhet. Jag fick också en fråga om jag kunde identifiera träslagen nedan:
Det är ingen underdrift att säga att jag var helt chanslös när det gäller att identifiera och beskriva de olika träslagen. Jag fick dock med mig tio små provbitar hem som jag kan använda för att förbättra mina kunskaper i området. Nu gäller det att plugga så att jag gör bättre ifrån mig nästa gång jag besöker S:t Martin.
Därefter besökte jag stylistprogrammet, där det var nagelvård på schemat. Sedan besökte jag textildesign, där det syddes kläder och klänningar som var snygga. Jag blev imponerad av skickligheten då eleverna gjorde en skiss, skapade mönster för att sedan klippa till och sy ihop det hela. Tyvärr blev det inga bilder av dessa vackra skapelser.
Efter lunch blev det ett besök på måleridelen av skolan. Även här blev jag enormt imponerad av kvaliteten på elevernas arbete. Bilden nedan är inte marmor utan en målning på trä. Bilden gör inte arbetet rättvisa, när jag stod där var jag tvungen att ta på det för att försäkra mig om att det var en målning på väggen och inte en marmorskiva
Dagen avslutades med ett besök på frisördelen av S:t Martin. När jag kom dit var det frisörsalong på schemat och den var öppen för alla. Då mitt hår hade växt som bara den och var hela 8 mm långt så var det bara att sätta sig ner i en stol och bli klippt. Det gick snabbt och blev bättre än när jag går till en vanlig frisörsalong.
Summa summarum: dagen var mycket lärorik och lärare och elever gör ett imponerande arbete. Ser fram emot att vid ett senare tillfälle också få se fordonsdelen av S:t Martins och träffa de övriga ämneslärarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar