Moderaten Morgan: Färre politiker skulle vara en bra utveckling!

torsdag 8 oktober 2009

Färre politiker skulle vara en bra utveckling!

Jag tycker att det idag är alldeles för många personer som sitter i de olika fullmäktigeförsamlingarna. Jag ser det som en vitalisering om man skulle minska antalet. Jag sitter i kommunfullmäktige i Sundbyberg och landstingsfullmäktige i Stockholms läns landsting.

Under ett fullmäktige möte i Sundbyberg är det runt en tredjedel av personerna som går upp i talarstolen och säger något. Alla andra sitter tysta på sin stol, det enda de säger är ”JA” vid uppropet i början av mötet. Fem och en halv timme senare går vi hem.

I Stockholms läns landsting är det ännu mindre andel som är uppe och pratar. Jag gissar att det kanske är runt 25-30 som går upp och diskuterar i talarstolen av totalt 149. Fullmäktigemötena är mellan 8-12 timmar, att sitta tyst på sin stol så länge är ett underbart sätt att spendera sin tid på!

Det är ingen större skillnad mellan de olika partierna, enda undantaget är de som är mycket små som t.ex. Centern i Sundbyberg. De har en representant så de har alltid 100% deltagande i diskussionerna. :-)

Vem gynnas av att det sitter en massa politiker på möten och inte säger ett ord, ingen tycker jag. Men ni kanske tycker, ”kan inte alla gå upp och prata”? Problemet med det är att då blir det ännu mer upprepning av samma sak, det finns inte hur mycket som helst att säga i ett ämne.

Så för att få en bättre förankring bland allmänheten för politik och politiker så behöver vi färre politiker inte fler! För vem tycker att det är bra att det sitter en massa politiker på möten, som de får arvoden för, utan att de gör eller säger något?

Hmm, Björn Andersson tycker det, (S) så klart. Han tycker att fler politiker skall sitta i både fullmäktige och nämnder, helt otroligt!

Artiklar; Dagens Samhälle

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar