Moderaten Morgan: (M), (C) och (”KD”) ökar, (S) backar i Sundbyberg

måndag 21 september 2009

(M), (C) och (”KD”) ökar, (S) backar i Sundbyberg

I Sundbyberg följer kyrkovalet 2009 inte trenden i riket. De partier som backar är Socialdemokraterna och Folkpartister i Svenska Kyrkan (FISK). Dessa två partier har under de senaste fyra åren tillsammans styrt Svenska Kyrkan i Sundbyberg. De fyra ”allians” partierna har även denna gång möjlighet att bilda en styrande majoritet. Det skall bli intressant att se om FISK betraktar nedgången i stöd som en indikation på att väljarna inte är nöjda med deras arbete och samarbetspartner, och beslutar sig för att samarbeta med ”alliansen” istället.

Centern ökade från 4.3% till 4.7%, Kristdemokrater i Svenska Kyrkan ökade från 6.6% till 9.2% och Moderaterna ökade från 27.7% till 29.7%. När det gäller mandatfördelningen resulterade detta i att Moderaterna tog ett mandat från Socialdemokraterna.

Det skall noteras att FISK och Kristdemokrater i Svenska Kyrkan inte är en del av Folkpartiet eller Kristdemokraterna, utan fristående partier.

Tidningar; SvD, DN, Expressen, Aftonbladet, Metro

Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 kommentar:

  1. Du påpekar det redan, men jag vill ändå betona att FISK är en helt fristående organisation, helt fristående från Folkpartiet. De fattar sina egna beslut, har sin egen organisation med egen kampanjorganisation och eget organisationsnummer.

    Sedan är de alla medlemmar i Folkpartiet, men vi undviker frågor som rör kyrkan i Folkparti-sammanhang just för att undvika en sammanblandning.

    Däremot hoppas även jag -- som väljare; som faktiskt gick och röstade på FISK igår -- att de väljer ett samarbete med C, M och Kristdemokrater i Svenska kyrkan. Jag har dock inget inflytande i den frågan eftersom jag valt att inte engagera mig i FISK (och även röstandet satt långt inne, jag röstar normalt sett inte i kyrkovalet)

    SvaraRadera