Moderaten Morgan: Hur kommer olyckan att bli USAs fel?

onsdag 15 juli 2009

Hur kommer olyckan att bli USAs fel?

Idag skedde det en flygplansolycka i Iran, ett plan med 168 eller 169 (uppgifterna varierar) passagerare kraschade och alla tros ha omkommit. Planet som havererade var ett Tupolev Tu-154M. Jag kan inte göra annat än att skänka familjerna som har drabbats av denna olycka en tanke.

Det skall dock bli intressant att se hur Irans ”regering” och ”folkvalda” president kommer att spinna det hela så att USA och EU får skulden för olyckan. Iran får sedan ett par år tillbaka inte köpa vare sig Airbus eller Boeing och inte heller reservdelar till de flygplan de redan har. Detta flygplan var dock ett ryskt flygplan och flygbolaget ägs till en viss del av ett ryskt bolag, dvs de borde inte haft några problem med att skaffa reservdelar och underhålla planet.

Kommentarier tycker dock att det hela är USA och EUs fel. Vad som saknas i hans resonemang är faktumet att TU-154M är ett säkert flygplan som har få tillbud som beror på flygplanstypen (de har en del som beror på den mänskliga faktorn).

Vi får se om Irans ”folkvalda” president gå på samma linje som Kommentarier eller om han hittar på något annat sätt att skylla det hela på USA eller EU.

Artiklar; SvD, DN, Expressen, Aftonbladet

Bloggar; Kommentarier

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar