Moderaten Morgan: Kostnaderna för försörjningsstöd rusar

torsdag 11 juni 2009

Kostnaderna för försörjningsstöd rusar

Kostnaderna för försörjningsstöd ökar med 34 procent i Sundbyberg enligt socialstyrelsen. Som svar på detta har de rödgröna föreslagit ett systematiskt bidragstrixande som vältrar över socialbidragstagare på a-kassan. Detta har kritiserats hårt av bland annat fackförbundet Kommunal. I Moderatstyrda Solna har däremot kostnaderna bara ökat med 3 procent, detta visar att även i dessa tider går det att ha en effektiv sysselsättnings politik som ser till att de bidragsbehövande får jobb i stället för bidrag.

Att utvecklingen i Sundbyberg går åt detta håll är tyvärr ingen överraskning om man ser till vad (S) har gjort under förra året. Fokuseringen har varit på omorganisationer och koncernbolagsaffärer, inte på att se till att de mest utsatta sundbybergarna kommer bort från bidragsberoende och får ett eget arbete att gå till.

Jag vill t.ex. ha en extern matchningstjänst mellan arbetslösa och arbetsgivare, inleda samarbete med Solna för att prestigelöst lära oss mer av dem som lyckats bäst, och avtala med näringslivet i Sundbyberg om "kom-igång-jobb" för att slussa in människor i försörjningsstöd till riktiga och långvariga jobb.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar