Moderaten Morgan: Skolan behöver pengar varje år, inte bara valår!

onsdag 3 september 2014

Skolan behöver pengar varje år, inte bara valår!

Socialdemokraterna säger hela tiden att de satsar på skolan, tyvärr så är det en sanning med stor modifikation. Skolpengen, hur mycket kommunen satsar på en elev totalt, har minskat under denna mandatperiod. Som ni kan se i figuren nedan har den minskat år för år för att öka lite under valåret 2014. Det skrämmande är att den 2014 är lägre än vad den var 2011. Hur kan socialdemokraterna kalla detta att satsa på skolan? Siffrorna är hämtade från Grundskole- och gymnasienämndens budget.





Förvaltningen har gjort sitt bästa för att minska effekten av detta för skolorna och har lyckats minska hyreskostnaden per elev. Detta har gjorts genom att stoppa in fler elever i skolorna i samma lokaler samt att de lyckats sänka lokalhyreskostnaderna. Fler elever i klasserna tycker vi är fel väg att gå, vi vill istället ha mindre klasser.

Socialdemokraterna upptäckte nu på våren att många föräldrar var besvikna på utvecklingen i skolorna och för att ha något att komma med nu i valet så skrapade man ihop pengar som de pytsade ut till skolorna. Vi tycker det är bra att skolorna får mer resurser, vi tycker dock att de skall få det varje år och inte bara valår.

En röst på Moderaterna är en röst på att skolorna skall få mer resurser varje år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar