Moderaten Morgan: Varför vill inte Bodström bli drogtestad?

måndag 23 augusti 2010

Varför vill inte Bodström bli drogtestad?

SR intervjuade och frågade om de fick drogtesta både Beatrice Ask (M) och Tomas Bodström (S). Ask gick med på drogtestet, Bodström gick däremot först med på det men ångrade sig när han fick redan på vad som skulle komma fram i testet (olika narkotika preparat) och hur det skulle tas (urinprov). I en efterföljande intervju av Aftonbladet sägen han att anledningen till att han plötsligt ändrade sig berodde på att han inte vill ge ett urinprov, han tyckte det var integritetskränkande.

Vad tror du anledningen till Bodströms helomvändningen var?

Tidningar: Expressen, Aftonbladet, SvD, DN, Metro

Bloggar: Tokmoderaten, Annika Beijbom

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

10 kommentarer:

 1. Larvigt, och konstruerat. Finns ingen anledning att gå med på det bar för att någon fjantig journalist frågar dig.

  SvaraRadera
 2. Tomas "har du rent mjöl i påsen" Bodström vägrar drogtest.
  Kan det vara så att han gillar att festa till det lite extra på helgen?

  SvaraRadera
 3. Helt rätt, "brodeur", men Bodströms problem är ju att han inledningsvis var med på noterna, men när han fick höra att hans finknark var med på listan fick han bråttom att skademinimera.

  Sammantaget tycks Bodström mig ha en psykopats bräckliga verklighetsuppfattning.

  SvaraRadera
 4. @brodeur Ja, jättelarvigt. Precis lika larvigt som att han inte själv ställer upp, när han pushar för att alla i skolan "frivilligt" ska ställa upp, bara för att någon fjantig politiker frågar. Skärp dig!

  Jag kan komma på två anledningar till att han inte ställer upp:
  1. Han har rökt på denna helg också (troligt m.t.p. hans politiska inlägg)
  2. Han är utomjording, vilket skulle bli tydligt ifall han måste dra ned brallorna.....

  SvaraRadera
 5. brodeur: Om han hade sagt nej från början så hade det varit en helt annan sak, nu ångrade han dock sig när han fick veta vad som skulle testas och hur.

  SvaraRadera
 6. Alltså, jag har en gissning som kanske inte är så rolig och spektakulär, men faktiskt möjlig...
  Ett av ämnena som skulle testas var bensodiazepiner vilket förutom att ingå i diverse olagliga preparat även är en grundläggande beståndsdel i lagliga, receptbelagda mediciner som t ex vissa sömntabletter.
  Anta att Bodström har någon sådan medicin, utskriven av läkare. Anta sedan att han testar positivt för benzo. Såhär i valrörelsetider hade rubriker och löpsedlar inte blivit nådiga...

  SvaraRadera
 7. @helene: japp fullt möjligt. Det skulle dock innebära att han ljuger journalisterna från både SR och Aftonbladet rakt upp i ansiktet.

  SvaraRadera
 8. Bodström kunde istället sagt något av följande (från början):

  - Vi i (s) anser att drogtester skall vara frivilliga, och därför tackar jag nej. Det skall alla ungdomar ha rätt att göra när de erbjuds drogtest i skolan.

  Det hade gett politiska pluspoäng

  Alternativ två:

  -"Jag använder receptbelagd medicin, och är osäker på om det kan ge utslag på provet. Min hälsa är privat, och jag vill inte behöva förklara vilken medicin det kan röra sig om, och tackar därför nej till provet. Vi i (s) anser att drogtester skall vara frivilliga, och därför tackar jag nej. Det skall alla ungdomar ha rätt att göra när de erbjuds drogtest i skolan."

  Men nu gjorde han bara bort sig.

  SvaraRadera
 9. @JanHollis: Japp det är en helt OK åsikt/inställning att ha, dock så borde han då agerat som @Cornucopia föreslog och inte slingra sig.

  SvaraRadera