Moderaten Morgan: Varför 25 färre personal i skolan?

måndag 28 november 2011

Varför 25 färre personal i skolan?


Idag lägger jag två interpellationer om läget i skolan i Sundbyberg. Den första handlar om Ängskolan som planerar att säga upp lärare och övrig personal för att få budgeten att gå ihop. Vi tycker det är konstigt att det enda som tittas på är att minska kostnaderna för personalen och inte att jobba för att minska de orimligt höga lokalkostnader som vi har.

Den andra interpellationen handlar om att grund- och gymnasieskolorna i Sundbyberg totalt kommer att säga upp 25 st personer från och med årsskiftet. Att detta meddelas en dag efter det att Socialdemokraterna i budgetdebatten sa att det skulle satsa på skolorna ser jag som en enorm dubbelmoral och svek/ohederlighet mot skolelever och deras föräldrar. Socialdemokraterna minskade i sin budget skolpengen med ca 1% för nästa år. I Moderaternas och Folkpartiets gemensamma budget väljer vi att satsa 12 miljoner kr mer på kvalitet i skolan, inklusive en höjning av skolpengen på ca 2%. Detta skulle lett till en skola som arbetar för eleverna och inte emot eleverna och deras framtid.

Anledningen till att det blev två interpellationer var att neddragningen på 25 personer inte blev känd förrän för 6 dagar sedan och då var den första redan inlämnad.

Vad tycker du? Är det rätt väg att satsa på dyra lokaler och minska skolpengen?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar